Prirodni sapun sa pulpom bundeve i etarskim uljima bergamot i čajno drvo


 • Pulpa bundeve je bogata dragocenim sastojcima. Bundeva obiluje vitaminima grupe B (B1, B2 ,B3, B6), zatim vitaminima E, C, K, folnom kiselinom, naicinom, provitaminom A ; raznolikim mineralnim i hranljivim sastojcima : kalcijumom, kalijumom, gvožđem, fosforom, oligo i mikro elementima, celulozom. U ovoj riznici posebno nem je bitan provitamin A ili beta karoten koji je izvanredan antioksidans.

 • Etarsko ulje bergamot je citrusnog i pomalo slatkastog mirisa. Jak je antiseptik  i pomaže kod  sprečavanja pojave akni i rana na koži. Miris ovog etarskog ulja deluje smirujuće, daje ugodnu atmosferu, a ujedino osvežava i stimuliše.

 • Etarsko ulje čajnog drveta je zbog svog blagotvornog dejstva najpopularnije etarsko ulje. Deluje antiseptički i antimikotički. Ima veoma široku primenu. Često se koristi kao antiseptik kod manjih rana, ogrebotina, čireva i ujeda insekata. Izuzetno je korisno kada su u pitanju problemi sa aknama i raznim gljivičnim obolenjima.
 • Preporučujemo ovaj sapun kao pomoćno sredstvo za čišcenje kože od akni i mitesera, za dubinsku higijenu osetljivih tipova kože, za masnu ali i suvu i ispucalu kožu, i svima koji žele temeljno čistu i dobro nahranjenu kožu. Ovim sapunom možete prati kosu jer ulje bergamota pomaže ako imate problema sa seborejom i perutanjem. Naš je savet da ovaj sapun koristite uveče za opuštanje i smirivanje nakon zamornog i stresnog dana .
 • napomena :
  kako je etarsko ulje bergamota foto-toksično, ne preporučuje se korišćenje ovog sapuna neposredno pre dugotrajnog i intenzivnog izlaganja jakim sunčevim zracima!
 • sastav sapuna :
  saponifikovana ulja: maslinovo ulje(min.60%), palmino ulje, kakao buter, kokosovo ulje;
  ostali sastojci: pasirana pulpa bundeve, etarsko ulje bergamota, etarsko ulje čajnog drveta, mlevena sušena šargarepa
  masa sapuna: 90g (±3%)